Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Lehtiselleri 13g1.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kasvisliemi laimennettu 624g58kcal1.8g2.6g4.5g0.3g
Risottoriisi (Risella), 60g125g437kcal10g93.6g2.1g3.7g
Valkoviini kuiva 39g27kcal0.1g0.2g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g47g182kcal15.5g0g13.3g0g
Oliiviöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1750g1562kcal55.8g195.4g55.4g9g
Valittu annoskoko875g781kcal27.9g97.7g27.7g4.5g
Annoskoko puolitettuna438g391kcal14g48.9g13.9g2.3g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743