Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 20g74kcal2.9g11.3g1.5g2g
Vehnäjauho puolikarkea 48g166kcal4.9g33.9g0.6g1.7g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 62g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)6.2g45kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g583kcal15.8g93.6g14.2g7.4g
Valittu annoskoko140g291kcal7.9g46.8g7.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna70g146kcal4g23.4g3.6g1.9g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623