Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17g2.2g3g
Vehnäjauho puolikarkea 73g249kcal7.4g50.9g0.9g2.5g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 93g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)9g67kcal0.1g0.1g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g874kcal23.6g140.4g21.2g11g
Valittu annoskoko210g437kcal11.8g70.2g10.6g5.5g
Annoskoko puolitettuna105g219kcal5.9g35.1g5.3g2.8g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5.1g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623