Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 320g1197kcal46.4g182.4g23.4g32g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)100g720kcal1g1g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4508g9382kcal253.8g1506.8g225.6g118.6g
Valittu annoskoko2254g4691kcal126.9g753.4g112.8g59.3g
Annoskoko puolitettuna1127g2346kcal63.5g376.7g56.4g29.7g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623