Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 40g149kcal5.8g22.7g2.9g4g
Vehnäjauho puolikarkea 97g333kcal9.9g67.8g1.2g3.4g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 124g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)12g89kcal0.1g0.1g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g1165kcal31.6g187.2g28g14.8g
Valittu annoskoko280g583kcal15.8g93.6g14g7.4g
Annoskoko puolitettuna140g291kcal7.9g46.8g7g3.7g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623