Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 50g186kcal7.2g28.3g3.6g5g
Vehnäjauho puolikarkea 121g416kcal12.3g84.8g1.5g4.2g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 155g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)16g112kcal0.2g0.2g12.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1457kcal39.4g234g35g18.4g
Valittu annoskoko350g728kcal19.7g117g17.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna175g364kcal9.9g58.5g8.8g4.6g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623