Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 60g223kcal8.6g34g4.4g6g
Vehnäjauho puolikarkea 145g499kcal14.8g101.7g1.7g5.1g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 186g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)19g134kcal0.2g0.2g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g1748kcal47.2g280.8g42g22.2g
Valittu annoskoko420g874kcal23.6g140.4g21g11.1g
Annoskoko puolitettuna210g437kcal11.8g70.2g10.5g5.6g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623