Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 70g260kcal10.1g39.7g5.1g7g
Vehnäjauho puolikarkea 170g582kcal17.3g118.7g2g5.9g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 217g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)22g157kcal0.2g0.2g17.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g2040kcal55.2g327.6g49g25.8g
Valittu annoskoko490g1020kcal27.6g163.8g24.5g12.9g
Annoskoko puolitettuna245g510kcal13.8g81.9g12.3g6.5g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623