Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 80g299kcal11.6g45.6g5.8g8g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)25g180kcal0.3g0.3g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1127g2346kcal63.6g376.8g56.2g29.6g
Valittu annoskoko564g1173kcal31.8g188.4g28.1g14.8g
Annoskoko puolitettuna282g587kcal15.9g94.2g14.1g7.4g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623