Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 89g335kcal13g51g6.5g8.9g
Vehnäjauho puolikarkea 218g748kcal22.2g152.6g2.6g7.6g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 280g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)28g201kcal0.3g0.3g22.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1260g2622kcal71g421.2g63g33g
Valittu annoskoko630g1311kcal35.5g210.6g31.5g16.5g
Annoskoko puolitettuna315g656kcal17.8g105.3g15.8g8.3g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623