Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 10g37kcal1.4g5.7g0.7g1g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.8g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g291kcal7.8g46.8g7g3.6g
Valittu annoskoko70g146kcal3.9g23.4g3.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna35g73kcal2g11.7g1.8g0.9g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.5g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623