Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 99g372kcal14.4g56.6g7.3g9.9g
Vehnäjauho puolikarkea 242g831kcal24.7g169.6g2.9g8.5g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 311g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)31g224kcal0.3g0.3g24.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g2914kcal78.8g467.8g70g36.8g
Valittu annoskoko700g1457kcal39.4g233.9g35g18.4g
Annoskoko puolitettuna350g729kcal19.7g117g17.5g9.2g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126623