Auringonkukansiemenleipä

Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja murenna siihen hiiva.

Lisää sokeri, vehnäjauhot, pellavansiemenrouhe ja siirappi ja sekoita ja anna kohota 15min jotta taikina kuplii.

Lisää taikinaan auringonkukansiemenet, suola ja alusta taikina kädellä auttaen sämpyläjauhoilla.

Lisää viimeiseksi öljy ja leivo taikinasta pehmeä kiinteä pallo, jaa kahtia ja leivo leiviksi, anna kohota 15 min ja paista uunissa 225 asteessa 10-12min kunnes leipä on päältä kypsän näköinen.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 689 grammaa

Nannikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ingman 1% Rela, piimä 100ml125g50kcal4g5.5g1.2g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0.1g0.9g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.7g44kcal2.2g2.9g2.5g2.5g
Siirappi 25g75kcal0g18.5g0g0g
Auringonkukansiemen 16g97kcal3.7g2g8g1g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 83g259kcal8.7g49g1.8g4.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana689g1660kcal53.6g252g42.8g22.4g
Valittu annoskoko344g830kcal26.8g126g21.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna172g415kcal13.4g63g10.7g5.6g
Arvot/100g100g241kcal7.8g36.6g6.2g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=126825