Jauhelihapihvit Lartsukkan

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.

Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kokeile erilaisia jauhelihoja.

Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.

yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.

punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.

pyöryköitä tai mureke.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha401g666kcal76.2g0g40.1g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Korppujauho 15g55kcal1.6g11.3g0.2g0.8g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana900g1544kcal163.2g26.4g86.4g3g
Valittu annoskoko450g772kcal81.6g13.2g43.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna225g386kcal40.8g6.6g21.6g0.8g
Arvot/100g100g172kcal18.1g2.9g9.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128130