Jauhelihapihvit Lartsukkan

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.

Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kokeile erilaisia jauhelihoja.

Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.

yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.

punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.

pyöryköitä tai mureke.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha45g74kcal8.5g0g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 3.1g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Korppujauho 1.7g6.1kcal0.2g1.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g172kcal18.2g3g9.6g0.2g
Valittu annoskoko50g86kcal9.1g1.5g4.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna25g43kcal4.6g0.8g2.4g0.1g
Arvot/100g100g172kcal18.2g3g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128130