Jauhelihapihvit Lartsukkan

Sekoita korppujauhot ja ruokakerma keskenään kulhossa.

Anna korppujauhojen turvota pari minuuttia.

Hienonna ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Lisää sipuli, muna, mausteet sekä jauheliha kulhoon ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta veteen kastetuin käsin samankokoisia paloja ja muotoile pihveiksi.

Paista pihvit pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Kokeile erilaisia jauhelihoja.

Voit valita mureketaikinaan nauta-sikaa, sika-nautaa, naudanpaistijauhelihaa, lampaanpaistijauhelihaa (myös pakasteena), hirvenjauhelihaa (sesonkituote), poronjauhelihaa (pakasteena) tai broilerinjauhelihaa.

Voit paistaa pihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mausta jauhelihataikina vaihteeksi esim.

yrttimausteilla, valkosipulilla, chilillä, tomaattisoseella, currytahnalla, sinapilla, soijakastikkeella jne.
Voit höystää taikinaa sienillä, juuresraasteilla, esim.

punajuurella, kapriksilla, hienonnetuilla oliiveilla tai juustolla.

Muotoile taikinasta pihvien asemesta esim.

pyöryköitä tai mureke.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha535g888kcal101.6g0g53.5g0g
Kananmuna kuoreton 37g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Korppujauho 20g73kcal2.1g15g0.2g1.1g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Paprikajauhe 1.3g4.3kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Valkosipulijauhe, annos 3g2g6.9kcal0.2g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g2059kcal217.8g34.8g115.8g4g
Valittu annoskoko600g1030kcal108.9g17.4g57.9g2g
Annoskoko puolitettuna300g515kcal54.5g8.7g29g1g
Arvot/100g100g172kcal18.2g2.9g9.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128130