Mutakakku

Kopioitu www. karppaus.

Info: Qwertyn mutakakku:

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Itse sulatin 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Alkuperäisessä ohjeessa oli 3 dl sokeria, mutta tämä ei välttämättä kaipaa makeutusainetta ihan yhtä paljoa.

Tein itse jopa puolella desillä makeutusjauhetta, koska suklaan makeus riittää itselleni hyvin.

Käytin Canderelia, joka ei (IMHO) maistu yhtä pahalle kuin Hermesetas.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Orava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Arriba Superieur suklaa 81% (Lidl / j. d. gross), annos 25g100g518kcal10g22g43.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 150g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Hermesetas -neste8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g8g48kcal1.9g0.5g4.3g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana732g2959kcal59.2g46.6g284.8g0g
Valittu annoskoko366g1480kcal29.6g23.3g142.4g0g
Annoskoko puolitettuna183g740kcal14.8g11.7g71.2g0g
Arvot/100g100g404kcal8.1g6.4g38.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128733