Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 100g75kcal1.9g15.4g0.2g1g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Korppujauho 6g22kcal0.6g4.5g0.1g0.3g
Rypsiöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 8g54kcal2.1g0.5g4.6g1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g3g1.8kcal0.3g0.5g0.1g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana264g407kcal12.6g41.8g20.2g9g
Valittu annoskoko132g204kcal6.3g20.9g10.1g4.5g
Annoskoko puolitettuna66g102kcal3.2g10.5g5.1g2.3g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417