Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1000g758kcal18.7g154.2g2g10g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Korppujauho 60g220kcal6.3g44.9g0.6g3.2g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 80g539kcal21.5g5.5g46.4g9.8g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g30g18kcal3g5.2g1.2g21.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2652g4091kcal126.6g420.2g203g89.8g
Valittu annoskoko1326g2045kcal63.3g210.1g101.5g44.9g
Annoskoko puolitettuna663g1023kcal31.7g105.1g50.8g22.5g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417