Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 149g113kcal2.8g23g0.3g1.5g
Kananmuna kuoreton 16g23kcal2.1g0g1.7g0g
Korppujauho 9g33kcal0.9g6.7g0.1g0.5g
Rypsiöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 12g81kcal3.2g0.8g6.9g1.5g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g4.5g2.7kcal0.4g0.8g0.2g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g611kcal18.8g62.6g30.4g13.6g
Valittu annoskoko198g305kcal9.4g31.3g15.2g6.8g
Annoskoko puolitettuna99g153kcal4.7g15.7g7.6g3.4g
Arvot/100g100g154kcal4.7g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417