Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 199g151kcal3.7g30.7g0.4g2g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Korppujauho 12g44kcal1.3g8.9g0.1g0.6g
Rypsiöljy 8g70kcal0g0g8g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 16g107kcal4.3g1.1g9.2g2g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g6g3.6kcal0.6g1g0.2g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g814kcal25.2g83.6g40.2g18g
Valittu annoskoko264g407kcal12.6g41.8g20.1g9g
Annoskoko puolitettuna132g204kcal6.3g20.9g10.1g4.5g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417