Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 249g189kcal4.7g38.4g0.5g2.5g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Korppujauho 15g55kcal1.6g11.2g0.2g0.8g
Rypsiöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 20g134kcal5.4g1.4g11.5g2.4g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g7.5g4.5kcal0.7g1.3g0.3g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g1018kcal31.6g104.8g50.6g22.4g
Valittu annoskoko330g509kcal15.8g52.4g25.3g11.2g
Annoskoko puolitettuna165g255kcal7.9g26.2g12.7g5.6g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417