Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 398g302kcal7.4g61.4g0.8g4g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Korppujauho 24g88kcal2.5g17.9g0.2g1.3g
Rypsiöljy 16g141kcal0g0g15.9g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 32g215kcal8.6g2.2g18.5g3.9g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g12g7.2kcal1.2g2.1g0.5g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1056g1629kcal50.4g167.4g80.8g35.8g
Valittu annoskoko528g815kcal25.2g83.7g40.4g17.9g
Annoskoko puolitettuna264g407kcal12.6g41.9g20.2g9g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417