Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 5.5g7.8kcal0.7g0g0.6g0g
Korppujauho 3g11kcal0.3g2.2g0g0.2g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 4g27kcal1.1g0.3g2.3g0.5g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g1.5g0.9kcal0.1g0.3g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana132g203kcal6.2g21g10.2g4.6g
Valittu annoskoko66g102kcal3.1g10.5g5.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna33g51kcal1.6g5.3g2.6g1.2g
Arvot/100g100g154kcal4.7g15.9g7.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417