Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 498g377kcal9.3g76.8g1g5g
Kananmuna kuoreton 55g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Korppujauho 30g109kcal3.1g22.4g0.3g1.6g
Rypsiöljy 20g176kcal0g0g19.9g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 40g269kcal10.7g2.7g23.1g4.9g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g15g9kcal1.5g2.6g0.6g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g2036kcal62.8g209.4g101g44.8g
Valittu annoskoko660g1018kcal31.4g104.7g50.5g22.4g
Annoskoko puolitettuna330g509kcal15.7g52.4g25.3g11.2g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417