Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1001g289kcal10g46g3g18g
Kerma, ruoka 15% Flora100g150kcal1.6g3.5g15g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g100g260kcal27g0g17g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g665kcal76.1g0g40g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g100g351kcal26g2.5g27g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g90kcal0g0g10g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3624g3665kcal284g113.6g224.4g39.4g
Valittu annoskoko1812g1833kcal142g56.8g112.2g19.7g
Annoskoko puolitettuna906g916kcal71g28.4g56.1g9.9g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744