Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1502g433kcal15g69.1g4.5g27g
Kerma, ruoka 15% Flora150g225kcal2.4g5.3g22.5g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g150g390kcal40.5g0g25.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha601g997kcal114.1g0g60.1g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g150g527kcal39g3.8g40.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5436g5497kcal426g170.8g336.8g59.2g
Valittu annoskoko2718g2749kcal213g85.4g168.4g29.6g
Annoskoko puolitettuna1359g1374kcal106.5g42.7g84.2g14.8g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744