Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1752g505kcal17.5g80.6g5.3g31.5g
Kerma, ruoka 15% Flora175g263kcal2.8g6.1g26.3g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g175g456kcal47.3g0g29.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha701g1163kcal133.1g0g70.1g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g175g615kcal45.5g4.4g47.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g158kcal0g0g17.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6342g6414kcal497g199g393.4g69g
Valittu annoskoko3171g3207kcal248.5g99.5g196.7g34.5g
Annoskoko puolitettuna1586g1603kcal124.3g49.8g98.4g17.3g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744