Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2002g578kcal20g92.1g6g36g
Kerma, ruoka 15% Flora200g300kcal3.2g7g30g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g200g521kcal54.1g0g34g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha801g1329kcal152.2g0g80.1g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g200g703kcal52.1g5g54.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7248g7330kcal568.4g227.4g449.2g78.8g
Valittu annoskoko3624g3665kcal284.2g113.7g224.6g39.4g
Annoskoko puolitettuna1812g1832kcal142.1g56.9g112.3g19.7g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744