Aurajuustoinen jauhelihalanttusoselaatikko

Kuori ja kuutioi lantut ja keitä ne kypsiksi suolavedessä, ei kuitenkaan liian pehmeiksi.

Kaada suurin osa keitinliemestä pois, mutta jätä sitä vähän kattilan pohjalle.

Soseuta lantut sauvasekoittimella.

Lisää kermaa (tai muuta nestettä) kunnes muussi on sopivan paksuista.

Lisää aurajuusto (50-100g), mutta älä laita sitä liikaa! Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.

Paista Jauheliha ja sipuli kypsiksi.

Voitele vuoka öljyllä.

Kaada muussi ja jauheliha-sipuliseos vuokaan ja sekoita.

Tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 25-30 min. Lisää tämän jälkeen juustoraaste pinnalle ja paista vielä 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 2503g722kcal25g115.1g7.5g45g
Kerma, ruoka 15% Flora250g375kcal4g8.8g37.5g0g
Aurajuustomuru (Valio), annos 150g250g651kcal67.6g0g42.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1662kcal190.2g0g100.1g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Juustoraastesekoitus gratinointiin (emmental mozzarella jne) (Milbona, lidl), annos 200g250g878kcal65.1g6.3g67.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9060g9162kcal710.4g284.4g561.4g98.6g
Valittu annoskoko4530g4581kcal355.2g142.2g280.7g49.3g
Annoskoko puolitettuna2265g2291kcal177.6g71.1g140.4g24.7g
Arvot/100g100g101kcal7.8g3.1g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132744