Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti451g496kcal99.1g0.5g13.5g0g
Sipuli 100g30kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.4g0.3g3.8g
Paprika, punainen100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl15g132kcal0g0g15g0g
Paprikajauhe 2.8g8.8kcal0.4g0.5g0.4g1g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.5g1.4kcal0g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 23g17kcal1g2.9g0g0.2g
Persilja 50g14kcal0.7g0.6g0.1g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2328g1575kcal210.4g49.4g59.8g26.4g
Valittu annoskoko1164g787kcal105.2g24.7g29.9g13.2g
Annoskoko puolitettuna582g394kcal52.6g12.4g15g6.6g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840