Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1014g1115kcal223g1g30.4g0g
Sipuli 225g68kcal2.8g10.8g0.5g3.8g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Chili paprika punainen23g9kcal0.5g2g0g0g
Porkkana 338g111kcal2.1g18.8g0.7g8.6g
Paprika, punainen225g58kcal2g10.4g0.9g4.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl34g297kcal0g0g33.8g0g
Paprikajauhe 6.2g20kcal0.9g1.1g0.8g2.3g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.1g3.2kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattisose tomaattipyree 51g39kcal2.3g6.5g0.1g0.5g
Persilja 113g31kcal1.6g1.2g0.2g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5238g3544kcal473.4g110.6g135.2g59.6g
Valittu annoskoko2619g1772kcal236.7g55.3g67.6g29.8g
Annoskoko puolitettuna1309g886kcal118.4g27.7g33.8g14.9g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840