Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti113g124kcal24.8g0.1g3.4g0g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen2.5g1kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Paprika, punainen25g6.4kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Paprikajauhe 0.7g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 5.6g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g394kcal52.6g12g15.2g6.6g
Valittu annoskoko291g197kcal26.3g6g7.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna145g99kcal13.2g3g3.8g1.7g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840