Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1800g1980kcal396g1.8g54g0g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Chili paprika punainen40g16kcal0.8g3.6g0g0g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Paprika, punainen400g103kcal3.6g18.4g1.6g8g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl60g528kcal0g0g60g0g
Paprikajauhe 11g35kcal1.6g2g1.4g4.1g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Tomaattisose tomaattipyree 90g69kcal4g11.6g0.2g0.9g
Persilja 200g55kcal2.8g2.2g0.4g16g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9300g6292kcal840.6g196.8g240g105.8g
Valittu annoskoko4650g3146kcal420.3g98.4g120g52.9g
Annoskoko puolitettuna2325g1573kcal210.2g49.2g60g26.5g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840