Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti225g248kcal49.6g0.2g6.8g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen5g2kcal0.1g0.5g0g0g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Paprika, punainen50g13kcal0.5g2.3g0.2g1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Paprikajauhe 1.4g4.4kcal0.2g0.3g0.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 11g8.6kcal0.5g1.5g0g0.1g
Persilja 25g6.8kcal0.3g0.3g0.1g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1165g787kcal105.2g25g30.2g13.4g
Valittu annoskoko582g394kcal52.6g12.5g15.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna291g197kcal26.3g6.3g7.6g3.4g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840