Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali500g106kcal6g17g1g10.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Pekoni (Dulano)30g77kcal5.4g1g5.7g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Lihaliemi laimennettu 150g28kcal0g4.5g0.9g0g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Siirappi, tumma15g48kcal0g11.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2122g1998kcal105g79.4g136.8g23g
Valittu annoskoko1061g999kcal52.5g39.7g68.4g11.5g
Annoskoko puolitettuna531g500kcal26.3g19.9g34.2g5.8g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877