Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali667g141kcal8g22.7g1.3g14g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha267g443kcal50.7g0g26.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.6kcal0.4g0.9g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Pekoni (Dulano)40g103kcal7.2g1.3g7.6g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl134g454kcal2.7g4g46.7g0g
Lihaliemi laimennettu 200g38kcal0g6g1.2g0g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Siirappi, tumma20g64kcal0g14.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g2667kcal140g105.8g182.4g30.4g
Valittu annoskoko1416g1334kcal70g52.9g91.2g15.2g
Annoskoko puolitettuna708g667kcal35g26.5g45.6g7.6g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877