Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1335g282kcal16g45.4g2.7g28g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha534g886kcal101.4g0g53.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)134g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Pekoni (Dulano)80g205kcal14.4g2.6g15.2g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl267g908kcal5.3g8g93.4g0g
Lihaliemi laimennettu 400g76kcal0g12g2.4g0.1g
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Siirappi, tumma40g128kcal0g29.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5664g5333kcal279.6g211.6g365.4g61.2g
Valittu annoskoko2832g2667kcal139.8g105.8g182.7g30.6g
Annoskoko puolitettuna1416g1333kcal69.9g52.9g91.4g15.3g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877