Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1668g352kcal20g56.7g3.3g35g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha667g1108kcal126.8g0g66.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)167g45kcal2.2g8g0.3g2.8g
Pekoni (Dulano)100g256kcal18g3.2g19g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl334g1134kcal6.7g10g116.8g0g
Lihaliemi laimennettu 501g95kcal0g15g3g0.1g
Voi 23g169kcal0.3g0.1g19g0g
Siirappi, tumma50g160kcal0.1g37g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7080g6667kcal350.4g264.4g456.4g76.4g
Valittu annoskoko3540g3333kcal175.2g132.2g228.2g38.2g
Annoskoko puolitettuna1770g1667kcal87.6g66.1g114.1g19.1g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877