Äidin kaalilaatkko

Suikaloi kaali, sipulit ja valkosipulin kynnet.

Kuullota ne muutamassa erässä paistin- tai wokkipannussa ja kaada reilun kokoiseen pataan.

Lisää timjami, rosmariini sekä lihaliemi.

Hauduta hetki liedellä kannen alla.

Suikaloi pekoni ja laita se kuumenevaan pannuun.

Lisää jauheliha, kun pannu on kuuma ja pekonin rasva hieman sulanut.

Ruskista.

Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.

Sekoita jauhelihaseos kaalien joukkoon (ja lisää siirappi).

Kaada pataan puolet kermasta ja laita pata 200-asteiseen uuniin 45 minuutiksi ilman kanssa.

Lisää loppu kerma, sekoita hyvin ja laske lämpö 150 asteeseen.

Anna kaalilaatikon muhia kannen alla ainakin kaksi tuntia.

Timjamia ja rosmariinia laitetaan 1 tl kumpaakin.

(En löytänyt sitä tuotehausta)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2000g422kcal24g68g4g42g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800g1328kcal152g0g80g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Pekoni (Dulano)120g307kcal21.6g3.8g22.8g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Lihaliemi laimennettu 600g114kcal0g18g3.6g0.1g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Siirappi, tumma60g192kcal0.1g44.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8488g7993kcal419.8g317g547.4g91.6g
Valittu annoskoko4244g3996kcal209.9g158.5g273.7g45.8g
Annoskoko puolitettuna2122g1998kcal105g79.3g136.9g22.9g
Arvot/100g100g94kcal4.9g3.7g6.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132877