Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g180g374kcal30.6g5.6g25.2g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)7.5g22kcal0.2g0.4g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl7.5g19kcal0.9g0.1g1.6g0g
Keittojuures, Pirkka225g56kcal2.2g10.1g0.7g0g
Valkokaali keräkaali 150g42kcal1.8g6.1g0.3g3.2g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2790g1059kcal74.2g48.2g60g9.6g
Valittu annoskoko1395g530kcal37.1g24.1g30g4.8g
Annoskoko puolitettuna698g265kcal18.6g12.1g15g2.4g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565