Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g270g562kcal45.9g8.4g37.8g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)11g32kcal0.3g0.7g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1125g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl11g28kcal1.3g0.2g2.5g0g
Keittojuures, Pirkka338g84kcal3.4g15.2g1g0g
Valkokaali keräkaali 225g63kcal2.7g9.1g0.5g4.7g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4185g1589kcal111.2g72.6g90.2g14.2g
Valittu annoskoko2092g795kcal55.6g36.3g45.1g7.1g
Annoskoko puolitettuna1046g397kcal27.8g18.2g22.6g3.6g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565