Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g300g624kcal51g9.3g42g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)13g36kcal0.4g0.7g3.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 1250g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl13g31kcal1.5g0.2g2.7g0g
Keittojuures, Pirkka375g94kcal3.7g16.9g1.1g0g
Valkokaali keräkaali 250g69kcal3g10.2g0.5g5.3g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4650g1766kcal123.8g80.6g100g15.8g
Valittu annoskoko2325g883kcal61.9g40.3g50g7.9g
Annoskoko puolitettuna1163g441kcal31g20.2g25g4g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565