Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g420g874kcal71.4g13g58.8g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)18g50kcal0.5g1g4.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1750g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl18g44kcal2.1g0.3g3.8g0g
Keittojuures, Pirkka525g131kcal5.2g23.6g1.6g0g
Valkokaali keräkaali 350g97kcal4.2g14.2g0.7g7.4g
Purjosipuli 175g40kcal3.2g4.2g0.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6510g2472kcal173.2g112.6g140.2g22.2g
Valittu annoskoko3255g1236kcal86.6g56.3g70.1g11.1g
Annoskoko puolitettuna1628g618kcal43.3g28.2g35.1g5.6g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565