Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g600g1248kcal102g18.6g84g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)25g72kcal0.7g1.5g7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2500g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl25g63kcal3g0.4g5.5g0g
Keittojuures, Pirkka750g188kcal7.5g33.7g2.2g0g
Valkokaali keräkaali 500g139kcal6g20.3g1g10.5g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9300g3532kcal247.4g161g200.4g31.4g
Valittu annoskoko4650g1766kcal123.7g80.5g100.2g15.7g
Annoskoko puolitettuna2325g883kcal61.9g40.3g50.1g7.9g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565