Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g1200g2496kcal204g37.2g168g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)50g144kcal1.5g3g14g0g
Vesi, vesijohtovesi 5000g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl50g125kcal6g0.7g11g0g
Keittojuures, Pirkka1500g375kcal15g67.5g4.5g0g
Valkokaali keräkaali 1000g278kcal11.9g40.6g2g21g
Purjosipuli 500g114kcal9g12g1g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18600g7063kcal494.8g322g401g63g
Valittu annoskoko9300g3532kcal247.4g161g200.5g31.5g
Annoskoko puolitettuna4650g1766kcal123.7g80.5g100.3g15.8g
Arvot/100g100g38kcal2.7g1.7g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565