Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g62g449kcal0.6g0.6g49.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 183g626kcal18.6g127.7g2.2g6.4g
Kauralese 37g135kcal6.7g17.1g2.9g6.6g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.6g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 125g80kcal4g6g4.4g0g
Parsakaali brokkoli 156g55kcal7.2g3g0.5g3.9g
Kirsikkatomaatti, suomalainen62g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Paprika keltainen 75g23kcal0.7g3.8g0.1g1.5g
Saksanpähkinä 37g255kcal5.5g1.2g24.4g6g
Kananmuna, omega, 1 kpl103g134kcal13.5g0.3g8.5g0g
Ruokakerma Valio 5%125g75kcal1.5g3.5g6.2g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl9g50kcal0.5g0.3g5.2g0.4g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta62g285kcal25g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2090g4379kcal169g336.6g249g51.4g
Valittu annoskoko1045g2189kcal84.5g168.3g124.5g25.7g
Annoskoko puolitettuna523g1095kcal42.3g84.2g62.3g12.9g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472