Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g112g809kcal1.1g1.1g89.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 329g1127kcal33.5g229.9g3.9g11.5g
Kauralese 67g243kcal12.1g30.7g5.2g11.8g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.8g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 225g144kcal7.2g10.8g7.9g0g
Parsakaali brokkoli 281g98kcal13g5.5g0.8g7g
Kirsikkatomaatti, suomalainen112g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Paprika keltainen 135g41kcal1.3g6.9g0.3g2.7g
Saksanpähkinä 67g458kcal9.9g2.2g43.9g10.7g
Kananmuna, omega, 1 kpl185g241kcal24.3g0.6g15.4g0g
Ruokakerma Valio 5%225g135kcal2.7g6.3g11.2g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl17g90kcal0.8g0.5g9.4g0.7g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta112g513kcal44.9g0g35.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3762g7882kcal304.2g606g448g92.2g
Valittu annoskoko1881g3941kcal152.1g303g224g46.1g
Annoskoko puolitettuna941g1971kcal76.1g151.5g112g23.1g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472