Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g125g898kcal1.2g1.2g99.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 365g1252kcal37.2g255.5g4.4g12.8g
Kauralese 75g270kcal13.5g34.1g5.8g13.1g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.1g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.6g4.7g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 250g160kcal8g12g8.7g0g
Parsakaali brokkoli 312g109kcal14.4g6.1g0.9g7.8g
Kirsikkatomaatti, suomalainen125g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Paprika keltainen 150g45kcal1.4g7.6g0.3g3g
Saksanpähkinä 75g509kcal11g2.5g48.8g11.9g
Kananmuna, omega, 1 kpl206g268kcal27g0.6g17.1g0g
Ruokakerma Valio 5%250g150kcal3g7g12.5g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl19g100kcal0.9g0.6g10.5g0.8g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta125g570kcal49.9g0g39.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4180g8757kcal337.6g673.2g498.2g102.4g
Valittu annoskoko2090g4379kcal168.8g336.6g249.1g51.2g
Annoskoko puolitettuna1045g2189kcal84.4g168.3g124.6g25.6g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472