Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g200g1440kcal2g2g160g0g
Vehnäjauho puolikarkea 585g2007kcal59.6g409.5g7g20.5g
Kauralese 120g432kcal21.6g54.7g9.2g21g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g5g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Parsakaali brokkoli 500g175kcal23.1g9.7g1.5g12.5g
Kirsikkatomaatti, suomalainen200g40kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Paprika keltainen 240g72kcal2.3g12.2g0.5g4.8g
Saksanpähkinä 120g816kcal17.6g4g78.3g19.1g
Kananmuna, omega, 1 kpl330g429kcal43.2g1g27.4g0g
Ruokakerma Valio 5%400g240kcal4.8g11.2g20g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl30g161kcal1.5g0.9g16.8g1.3g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta200g914kcal80g0g64g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6700g14037kcal541.4g1079.4g798.6g164.2g
Valittu annoskoko3350g7019kcal270.7g539.7g399.3g82.1g
Annoskoko puolitettuna1675g3509kcal135.4g269.9g199.7g41.1g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472